Tuesday, March 14, 2017

Последниот CNN - пропаганден документарец за Владимир Путин ( а во врска со последните избори во Америка) ми поттикна , неколку размислувања , од кои произлегоа неколку заклучоци :
                    1. Европа е на колена (Брексит, Евро паѓа, бегалската криза, санкц. кон Русија)
                    2. Русија се зајакнува/консолидира но сепак е во криза. мин.плата 124 Евра
                    3. САД (Америка) се чуди што ја снајде, и полека се престројува
                    4. Кризата во Македонија е резултат на преголемото задолжување на државата
                        за непродуктивни објекти (СКОПЈЕ 2014 и.т.н.), дури откако увидоа
                        дека стапки од 5-6% год. раст на БДП, се неостварливи, почнаа да
                        инвестираат во патишта, и сега главното прашање е кај се парите ??? (во чии
                         џепови), а долговите нормално сите ќе ги враќаме. НЕМА ПРАВДА