Friday, February 3, 2017

СОНИШТА И СЛУЧАЈНОСТИ

04.02.2017

Многу бев лежерен деновиве и пробував да ги натерам јазичниве групи полесно да соработуваат (преку истражување на машинското/статистичко преведување и ПРЕВЕДУВАЧКИТЕ МЕМОРИИ - TM), ама почнаа на сон да ми се јавуваат политичките теми: доцна било, требало бизнис да се тера, па ќе имало локални избори во мај итн. дрн-дрн.....
А јас само си есапам, и есапот не излегува на арно .... за 10 години Македонија долг од
25% .... на 50.1% (со прогнози НАГОРЕ!!!) и си велам нешто мора да се менува.
Алтернативите се лоши, но барем имаме шанси да го стопираме задолжувањето, ...